VITAJTE NA MOJOM BLOGU.



Alyson Lee Hannigan

8. prosince 2007 v 19:03 |  Alyson-Willow

Biografia:

Narodená: 24. marca 1974, Washington D.C.
Výška: 168 cm
Oči: modro-zelené
Vlasy: mahagónové

Alyson je jedináčik, narodila sa ako céra vodiča kamióna a agentky s nehnuteľnosťami. Keď mala 2 roky, jej rodičia sa rozviedli a Aly sa s matkou presťahovala do Atlanty, kde navštevovala divadelnú školu. Ako dieťa pózovala pre reklamné šoty, ako napr. Pre Duncan Hines cookie mix, McDonald´s, Delta Airlines,...

Po jej prvej ozajstnej filmovej skúsenosti vo filme "Brad Dourif´s Thoughts" v roku 1985 sa 11-ročná Aly aj s matkou presťahovali do L.A., aby mohla nadviazať na filmovú kariéru. O tri roky neskôr bola obsadená a rolu Jessie Mills, dcéry Dana Aykroyda a priateľku Setha Greena vo filme "My Stepmother Is an Alien". Bola nominovaná na cenu "Best Young Actress in a Motion Picture Comedy or Fantasy" na Young Artist Awards.

V ďalších rokoch sa objavila v televíznom seriáli "Free Spirit" a vyhrala cenu "Best Young Actress Starring in a Television Series" (najlepšia herečka v televíznom seriáli) na Young Artist Awards. Takisto hrala v pár televíznych projektoch, ako napr. "Switched at Birth" (1991), "The Stranger Beside Me" (1995), "A Case for Life" (1996) a "For My Daughter´s Honor" (1996). Takisto si zahrala hosťovskú úlohu v seriáli "Roseanne" (1990), "Almost Home" (1993), "Touched by an Angel" ( 1994) a "Picked Fences" (1996).

Rok 1997 bol pre Alyson prelomový. Vyhrala konkurz na úlohu ako Willow v seriáli "Buffy the Vampire Slayer" (Buffy, premožiteľka upírov). Seriál sa natáčal do roku 2003. Za svoju rolu získala cenu "a Choice Sidekick (TV)" na Teen Choice Awards.

Popri Buffy bola Alyson zamestnaná natáčaním filmov, ako napr. "Dead Man on Campus" (1998), "Star" (1999), "Boys and Girls" (2000) (chlapci a dievčatá) a "Beyond the City Limits" (2001). Zahrala si aj hosťovskú úlohu v seriáli "Angel". Okrem toho si zahrala aj vo veľmi úspešnej trilógii "American pie" (1999) (prci, prci, prcičky), "American Pie 2" (2001) a "American Wedding" (2003). V roku 2004 debutovala v divadelnej romantickej komédii "When Harry Met Sally. A zahrala si hosťovskú úlohu v seriáli "Veronica Mars". V súčasnosti natáča vlastný seriál s názvom "How I Met Your Mother".

V roku 2002 sa zasnúbila so svojim filmovým kolegom Alexisom Denisofom, s ktorým chodila štyri roky. V októbri 2003 sa vzali. V súčasnosti žijú v Kalifornii, v Sacramente, s Alysoninými dvoma mačkami a tromi psami.


Filmografia:

Date Movie (2006) (completed) .... Julia
"How I Met Your Mother" (2005) TV Series .... Lily
American Wedding (2003) .... Michelle Flaherty
Beyond the City Limits (2001) .... Lexi... aka Rip It Off (USA: video title)
American Pie 2 (2001) .... Michelle Flaherty
Buffy the Vampire Slayer (2000) (VG) (voice) .... Willow Rosenberg
Boys and Girls (2000) .... Betty
American Pie (1999) .... Michelle Flaherty
Hayley Wagner, Star (1999) (TV) .... Jenna Jakes
Dead Man on Campus (1998) .... Lucy
"Buffy the Vampire Slayer" (1997) TV Series .... Willow Rosenberg
For My Daughter's Honor (1996) (TV) .... Kelly
A Case for Life (1996) (TV) .... Iris
The Stranger Beside Me (1995) (TV) .... Dana
Switched at Birth (1991) (TV) .... Gina Twigg, Age 13-16
"Free Spirit" (1989) TV Series .... Jessie Harper (1989-1990)
My Stepmother Is an Alien (1988) .... Jessie Mills
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama