VITAJTE NA MOJOM BLOGU.



Eliza Patricia Dushku

29. prosince 2007 v 14:37 |  Eliza-Faith
Biografia:

Narodená: 30. decembra 1980, Boston
Výška: 165 cm
Oči: hnedé
Vlasy: hnedé

Eliza mala 10 rokov, keď šla na jednu reklamnú akciu so svojim bratom a tam ju zbadal jeden z filmových agentov. Bola vybraná po viac ako piatich mesiacoch hľadania správneho dievčaťaku Juliette Lewis do filmu "That Night".

V roku 1993 si zahrala vo filme "This Boy´s Life" dcéru Roberta De Nira a to bola úloha, ktorá jej otvorila mnoho dverí do sveta šoubiznisu. V ďalších rokoch si zahrala aj dcéru Arnolda Schwarzeneggra a Jamie Lee Curtis vo filme "True Lies". Potom dostala úlohu v snímke "Bye Bye, Love" a ako Cindy Johnson si účinkovala aj s Halle Berry a Jimim Belushim vo filme "Race the Sun". Okrem toho bola obsadzovaná do menších úloh v menej známych televíznych filmoch a krátkych filmoch.

Eliza si dala prestávku s herectvom, aby dokončila strednú školu. Bola prijatá na Bostonskú Univerzitu, Univerzitu Georgea Washingtona a Suffolkskú Univerzitu (kde chcela študovať niečo iné ako herectvo). V minulosti povedala, že sa rozhodovala medzi štúdiom a jej filmovou kariérov, a vyzeralo to, že to vyhraje štúdium.

No po strednej škole sa nakoniec predsa vrátila k herectvu, kde bola obsadená do role Faith v seriáli Buffy the Vampire Slayer. Pôvodne bola úloha Faith plánovaná len na päť epizód, no Faith (a Eliza) sa stali tak populárne, že zostala po celú tretiu sériu. Takisto hosťovala v seriáli Angel, a vrátila sa takisto aj v poslednej sérii Buffy.

V roku 2000 si zahrala po boku Kirsten Dunst v komédii "Bring It On". Bol to prekvapujúco úspešný film.

Okrem toho účinkovala v rôznych filmoch, ako napr. "Jay and Silent Bob Strikes Bak" (Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder), "Soul Survivor" a v dráme Roberta De Nira "City by the Sea". Takisto natočila film "Wrong Turn" a "The Kiss" a mala aj vlastný seriál s názvom "Tru Calling".

Má troch starších bratov.


Filmografia:

The After Killer (2005) (announced) .... Rachel
The House (2005/II) (announced) .... Monica Davon
Nobel Son (2006) (post-production) .... City Hall
Dark Ride (2005/I) (post-production) .... Selina Rivers
Incubus (2005) .... Amy Smith
"Tru Calling" (2003) TV Series .... Tru Davies
The Kiss (2003) .... Megan
Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds (2003) (VG) (voice) .... Faith
Wrong Turn (2003/I) .... Jessie Burlingame
City by the Sea (2002) .... Gina
The New Guy (2002) .... Danielle
Soul Survivors (2001) .... Annabel
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) .... Sissy
Bring It On (2000) .... Missy Pantone
Switch (1999/II) .... Nina Lector
Race the Sun (1996) .... Cindy Johnson
Journey (1995) (TV) .... Cat
Bye Bye, Love (1995) .... Emma Carlson
True Lies (1994) .... Dana Tasker
Fishing with George (1994)
This Boy's Life (1993) .... Pearl
That Night (1992) .... Alice Bloom

Televízia:

"That '70s Show" playing "Sarah" in episode: "It's All Over" (episode # 7.15) 16 February 2005
"King of the Hill" playing "Jordan" (voice) in episode: "Get Your Freak Off" (episode # 7.1) 3 November 2002
"Angel" playing "Faith"
"Buffy the Vampire Slayer" playing "Faith"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama