VITAJTE NA MOJOM BLOGU.



Michelle Trachtenberg

30. prosince 2007 v 13:27 |  Michelle-Dawn
Biografia:

Narodená: 11. októbra 1985, New York
Výška: 161 cm
Oči: modro-zelené
Vlasy: hnedé

Michelle už ako trojročná účinkovala v rôznych reklamách. Vo svojich 10-tich rokoch sa preslávila rolou Rosie O´Donnell vo filme "Harriet the Spy". Táto rola jej vyniesla cenu "Best Lead Actress in a Feature Film".

V roku 1999 si zahrala vo filme "Inspector Gadget" s Matthew Broderickom. Okrem iného účinkovala aj vo filmoch, ako "Can´t Be Heaven", "The Cage" a "Melissa".

Pridelní televízni diváci si Michelle pamätajú ako autistické dievča Lily Montgomeryovú v seriáli "All My Children". V rovnakom čase v ňom účinkovala aj Sarah Michelle Gellar. Keď sa Sarah dozvedela, že v Buffy pribudne postava Dawn, hneď navrhla Michelle.

Ďalšie seriály, v ktorých si zahrala, boli "The Adventures of Pete & Pete", ako aj komediálny seriál "Meego". Hosťovské role stvárnila aj v "Guys Like Us", "Figure It Out", "Dave´s World", "Law & Order", "Saturday Night Live", "Clarissa Explains It All" a "Space Cases", ako aj v televíznych filmoch "A Father´s Choice" vedľa Petera Straussa a Mary McDonnellovej a "Christmas in Our Home Town" s Melissou Gilbert.

Posledných päť rokov bola aj aktívnou hovorkyňou pre nadácie R.A.D.D., DARE America, The Starlight Foundation a mnoho ďalších. Jej aktívny boj proti drogám ju priviedli až k akcii, kde pomohla prezidentovi Clintonovi v kampani "The Coalition for a Drug Free America".

Vo svojom voľnom čase cvičí jogu, rada pláva, bicykluje, korčuľuje, píše krátke poviedky a trávi čas so svojou rodinou, priateľmi a jej dvomi mačkami.

Medzi jej najnovšie filmy patria napríklad "Euro Trip", "Ice Princess", Misterious Skin",... V súčasnosti natáča film "Odd Girl Out".


Filmografia:

Vinyl (2006) (pre-production) .... Debbie
Beautiful Ohio (2006) (post-production) .... Sandra
Odd Girl Out (2005/I) (in production) .... Alicia Dillingham
Four Women (2005) (pre-production) .... Cindy
The Dive From Clausen's Pier (2005) (TV) .... Carrie Beal
Ice Princess (2005) .... Casey Carlyle
Mysterious Skin (2004) .... Wendy
EuroTrip (2004) .... Jenny
"Buffy the Vampire Slayer" (1997) TV Series .... Dawn Summers (2001-2003)
Truth or Scare (2001) TV Series .... Host/Narrator
Can't Be Heaven (2000) .... Julie
A Father's Choice (2000) (TV) .... Kelly McClain
Inspector Gadget (1999) .... Penny
Richie Rich's Christmas Wish (1998) (V) .... Gloria
"Meego" (1997) TV Series .... Maggie Parker
Christmas in My Hometown (1996) (TV) .... Noelle Murphy
Harriet the Spy (1996) .... Harriet M. Welsch
Melissa (1995) .... Lena
"The Adventures of Pete & Pete" (1993) TV Series .... Nona Mecklenberg (1994-1996)
"All My Children" (1970) TV Series .... Lilly Benton Montgomery #1 (1993-1996)

Televízia:

"Six Feet Under" playing "Celeste"
"Guys Like Us" playing "Katie" in episode: "Maestro's First Crush" (episode # 1.3) 19 October 1998
"Space Cases" playing "Prankster #1" in episode: "All You Can Eaty" 23 November 1996
"Dave's World" playing "Angela" in episode: "Solitaire" (episode # 4.2) 20 September 1996
"Clarissa Explains It All" playing "Elsie Soaperstein" in episode: "Babysitting" (episode # 4.11) 25 September 1993
"Law & Order" playing "Dinah Driscoll" (uncredited) in episode: "God Bless the Child" (episode # 2.5) 22 October
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama